• Real Vision Fastighetsmäklare
  • 070-722 43 44
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Frida Kieser

Ansvarig Mäklare
070 720 34 24 frida@realvision.se frida@realvision.se
Bostadsrätt / Vasastan

Roslagsgatan 47

Underbart ljus och luftig vindsvåning om 105 kvm golvyta med synliga takbjälkar och härlig insynsskyddad takterrass i soligt söderläge. Det finns tre sovrum varav ett loft med takfönster som passar utmärkt som magiskt barnrum alternativt gästrum. Trevliga öppna sällskapsytor med takterrassen och öppna spisen i mitten. Lägenheten har två entréer och i köket finns ett eget sopnedkast. Mycket lugnt och trevligt läge i Vasastan några minuter ifrån Hagaparken.

Beskrivning

Unik lägenhet med fantastisk rymd och vackra synliga takbjälkar, tyst lägenhet som går att få bra ljud i gm inbyggt högtalarsystem med högtalare på terrassen, vardagsrummet, ena sovrummet och i badrummet.

HALL
Välkomnande hall med god plats för avhängning genom kapphängare och en stor klädkammare. Hallen öppnar upp mot köket som ligger i öppen planlösning med vardagsrummet.

VARDAGSRUM
Ljust härligt sällskapsrum med högt till tak, synliga takbjälkar och utgång till takterrassen med sol från morgon till kväll och utsikt över takåsarna. Här får ni både plats för stor matplats och även en mysig soffdel vid den vackra murade öppna spisen.

LOFT/SOVRUM I vardagsrummet finns en trappa upp till ett mysigt loft med takfönster som passar utmärkt som ett spännande barnrum alternativt övernattande gäster.

KÖK
Trivsamt kök som ligger i anslutning till vardagsrummet. Mot vardagsrummet finns en praktisk köksö med betongskiva. Köket har gott om skåp och arbetsytor och är utrustat med kyl/frys, diskmaskin, induktionshäll, ugn, micro samt ett alldeles eget sopnedkast.

SOVRUM TVÅ OCH TRE Sovrummet närmast köket har plats för dubbelsäng, platsbyggd förvaring och takfönster. En trappa med förvaringslösning leder ner till avsats med fönster och god klädförvaring i walk-in-closet. Härifrån leder trappa med förvaringslösning ner till en egen ingång. Trappan fungerar utmärkt att ha som en garderob. Sovrummet på andra sidan vardagsrummet har runt fönster och ett eget krypin som passar utmärkt för övernattande kompisar alternativt förvaring.

BADRUM
Helkaklat badrum med en härlig rymd, synliga takbjälkar och härligt ljus från ett takfönster. I badrummet finns handfat, wc, sittbadkar samt tvättmaskin och torktumlare. Klinkergolv med golvvärme.

Fakta

Förening
Brf Blåkråkan
Lägenhetsnr
208
Byggår
1929
Boarea
82 m2
Biarea
2 m2
Rum
3.5
Sovrum
2
Våning
5,5 av 6
Hiss
Ja
Accepterar juridisk person
Nej
Allmän information

Centralt belägen och ett stenkast från storstadens pulserande liv, men ändå nära till kungliga parker, lummiga promenadstråk och havsbris ligger trivsamma bostadsrättsföreningen Blåkråkan. Kvarterets ursprungliga benämning är Kråkan och denna del av Stockholm kallades en gång i tiden för Sibirien – då området ansågs ligga långt ifrån stadens epicentrum. I föreningen inryms 178 lägenheter av varierande storlek, många med vacker utsikt mot fågelrika Vanadislunden och en del mot en blomstrande innergård. Den stora byggnaden i Vanadislunden är en vattenreservoar. Adressen är Roslagsgatan 45-59. Huset är ritat av arkitekten Sven Wallander, en av de starka ledarna inom den tidiga rörelsen HSB. Gå gärna in och läs på föreningens hemsida:https://hembokat.se/brfblakrakan/maklarinfo/

Ekonomi

Avgift
3 781 kr

I månadsavgiften ingår , vatten, kabel-TV och Internet.

Andelstal
1,13872
Uppvärmningskostnad
448 kr/månad
Hushållsel
350 kr/månad
Totala driftskostnader
798 kr/månad
Överlåtelseavgift
1 116 kr (Betalas av Säljare )
Pantsättningsavgift
465 kr
Inre reparationsfond
Nej
Pantsättning
Bostaden är pantsatt

Närområdet

Underbart läge alldeles intill Vanadislunden med mysiga Vanadisbadet. Här finns flera populära restauranger, caféer och barer och på endast några minuters promenad når ni Hagaparken och Odenplan som är en knytpunkt för tunnelbana, flera busslinjer och Citybanan.

Allmän information

Ovanstående uppgifter om lägenheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från bostadsrättsföreningen eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte. Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om en byggnads energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska byggnadens energiförbrukning. Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert.

Det är bostadsrättsföreningens ansvar att se till att en energideklaration upprättas. Som säljare är du skyldig att visa upp energideklarationen för en spekulant i samband med försäljningen och därefter överlämna den till en ny ägare.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen.

Anmäl intresse

Fakta

Pris
7 850 000 kr (Högstbjudande)
Rum
3,5
Boarea
82 m2
Biarea
2 m2
Lgh nr
208
Lgh nr LM
1504
Våning
5,5 av 6
Byggår
1929
Område
Vasastan
Andelstal
1,13872
Typ
Bostadsrätt
Adress
Roslagsgatan 47
Postnr
113 54
Ort
Stockholm

Budgivning

Kontakta ansvarig mäklare för mer information

Ansvarig Mäklare

Frida Kieser

Ansvarig Mäklare
070 720 34 24 frida@realvision.se frida@realvision.se

Brf Blåkråkan 1

Roslagsgatan 47

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i dina uppgifter och få slutpris för detta objekt. Slutpriset skickas endast om det godkänns av köparen och säljaren.

Under utveckling

Nyproduktion

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!