• Real Vision Fastighetsmäklare
  • 070-722 43 44
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Frida Kieser

Ansvarig Mäklare
070 720 34 24 frida@realvision.se frida@realvision.se
Småhus / Vindö

Daggängsvägen 6

Visas söndagen den 18/11, välkomna att ringa för bokning! Mysigt rymligt hus med högt fritt läge på idyllisk barnvänlig tomt. Huset är fördelat på tre sovrum, kök med delvis öppen planlösning mot vardagsrummet, nyrenoverat ljust källarplan med sällskapsrum/sovrum samt bastu och dusch. Underbart läge i skärgården mellan sjöar och hav. Båtplats vid havet ingår och tillhör fastigheten.

Beskrivning

Välkomnande hall med kapphängare och garderob. Hallen leder vidare till sällskapsdelen med kök och vardagsrum i delvis öppen planlösning. I vardagsrummet finns en kamin som värmer upp huset bra. Mysigt kök med gott om förvaringsutrymmen. På entréplan finns det tre sovrum samt en wc med tvättmaskin. En trapp ner finns det ljusa nyrenoverade källarplanet med sällskapsrum/sovrum inre hall samt dusch och bastu. Källarplanet har även en egen ingång utifrån.

Uteplats

Det finns två altaner varav en med högt fint läge utanför vardagsrummet. Det finns även en fin grillplats under tak.

Tomt

Tomtarea
2009 m2

Byggnadsfakta

Övriga byggnader

På tomten finns flera förråd samt vedbod.

Fastighetsbeteckning
Värmdö Tammstorp 1:27
Om-/tillbyggnadsår
1981
Uppvärming
Direktverkande el, luftvärmepump samt braskamin
Huvudsäkring
16 A
Grund
Platta på mark
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Träfasad
Fönster
2-glasfönster
Ventilation
Självdrag
Vatten
Enskilt vatten året om, borrad brunn 40 meter.
Avlopp
Enskilt avlopp, sluten tank för wc samt tank med slamavskiljare
Servitut mm
  • Gemensamhetsanläggning: Värmdö Tranvik Ga:1
  • Planer och bestämmelser: Tammstorp 1:1 Och Tranvik 1:26, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19510813)
  • Gemensamhetsanläggning: Värmdö Tammstorp Ga:1
  • Gemensamhetsanläggning: Värmdö Tammstorp Ga:2

Ekonomi

Fastighetsskatt/avgift
7 812 kr
Uppvärmningskostnad
10 000 kr/år
Vatten och Avlopp
1 900 kr/år
Renhållning
1 000 kr/år
Samfällighet samt båtplats
308 kr/månad
Totala driftskostnader
16 600 kr/år
Pantsättning
300 000 SEK
Taxeringsår
2015
Taxeringsvärdesår
1977
Taxeringvärde noggrannhet
Fastställt
Taxeringsvärde byggnad
455 000 kr
Taxeringsvärde mark
860 000 kr
Summa taxeringsvärde
1 315 000 kr
Standardpoäng
25

Övrigt

Fastigheten tillhör samfälligheten Tammstorp, gå gärna in och titta på deras fina hemsida http://www.tammstorp.se

Närområdet

Vindö är en större, ganska tätt bebyggd ö i Stockholms mellersta skärgård, mellan Värmdö och Kanholmsfjärden. Ön är sönderskuren av ett flertal djupa vikar och hänger samman i söder med Djurö och i öster med Skarpö genom smala näs. Mellan Vindö-Djurö och Värmdölandet går en farled genom Vindöström och Simpströmmen.

På norra Vindö finns sjön Vämlingen som binds samman med Östersjön genom Oscarskanalen, döpt efter kung Oscar II. Kungen tyckte om att fiska abborre i sjön på den tiden Kungliga Svenska Segelsällskapet (KSSS) hade sin verksamhet i Sollenkrokafladen (innan de flyttade till Sandhamn).

Carl Anton har besjungit ön i sin visa Överbyvals, vari öns skönhet under sommartid prisas.

Allmän information

Ovanstående uppgifter om fastigheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från fastighetsregistret eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte.

Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om husets energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska husets energiförbrukning.

Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert. Fritidshus behöver inte energideklareras.

Det är säljarens ansvar att se till att energideklarationen finns tillgänglig. Om energideklarationen saknas har köparen rätt att beställa en energideklaration inom 6 månader från tillträdet på säljarens bekostnad.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt och fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Fel och brister som köparen skulle ha kunnat upptäcka vid en noggrann undersökning får inte användas mot säljaren i efterhand. Fel i fastigheten som köparen inte har haft anledning att räkna med och inte heller borde ha kunnat upptäcka vid en besiktning brukar kallas för dolda fel. En säljare kan vara ansvarig för dolda fel som upptäcks inom tio år efter försäljningen.

Anmäl intresse

Fakta

Pris
2 550 000 kr (Högstbjudande)
Rum
5
Boarea
60 m2
Biarea
37 m2
Byggår
1975
Område
Vindö
Typ
Småhus
Tomtyta
2009 m2
Adress
Daggängsvägen 6
Postnr
13975
Ort
Djurhamn

Ansvarig Mäklare

Frida Kieser

Ansvarig Mäklare
070 720 34 24 frida@realvision.se frida@realvision.se

Värmdö Tammstorp 1:27

Daggängsvägen 6

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i dina uppgifter och få slutpris för detta objekt. Slutpriset skickas endast om det godkänns av köparen och säljaren.

Under utveckling

Nyproduktion

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!